ADUN Bingkor Terus Hulur Bantuan

PRIHATIN…Haji Yazid menyampaikan sumbangan makanan kepada wakil penerima Hairul Pidungan.

Oleh ABD NADDIN HJ SHAIDDIN

BINGKOR: Bantuan terus diberikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bingkor, Datuk Robert Tawik @Nordin merangkap Pembantu Menteri Kerja Raya Negeri Sabah berupa bakul makanan kepada masyarakat di daerah itu yang terjejas akibat pelaksanaan PKP bagi mencegah penularan wabak Covid-19.

Sumbangan sebanyak 35 bakul makanan disampaikan oleh Haji Yazid Haji Mohd Hasnan Tawik @Charles, Ahli Jawatankuasa Bahagian StarSabah N40 Bingkor merangkap Ketua Biro Agama Islam DUN N40 Bingkor yang mewakili wakil rakyat Bingkor.

Sumbangan bakul makanan itu diterima oleh wakil penerima, Hairul Pidungan.
Hairul merakamkan ucap berbanyak terima kasih kepada Datuk Robert atas keikhlasan menghulurkan sumbangan berkenaan.

“Kami bersyukur sekali atas keprihatinan Datuk menghulurkan bantuan bakul makanan yang sudah tentu dapat meringankan bebanan yang mereka tanggung sepanjang pandemik Covid-19 dan pelaksanaan PKP yang masih berkuatkuasa.

Sementara itu, Haji Yazid berharap kepada penerima bantuan agar banyak bersabar dalam menjalani kehidupan yang mencabar dalam menghadapi Pandemik Covid-19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan ini.

Beliau berharap kepada penerima dan juga masyarakat dapat mematuhi SOP yang ditetapkan oleh kerajaan khususnya Kementerian Kesihatan Malaysia Dan Majlis Keselamatan Negara.

“Pada masa ini, semua pihak perlu menjaga kesihatan dan keselamatan diri dari wabak Covid-19.

scroll to top