DPPNS Komited Gerak Jentera Bantu Kerajaan 

KOMITED…DPPNS mengadakan pertemuan dengan Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Hajiji Haji Noor

Oleh ABD NADDIN SHAIDDIN

SANDAKAN: Dewan Pemuda PAS Negeri Sabah (DPPNS) komited menggerakkan seluruh jenteranya bagi membantu pelaksanaan dasar kerajaan negeri di peringkat akar umbi.

Ketua Pemudanya, Zulzaim Hilmee Abidin berkata demikian selepas mengadakan pertemuan dengan Ketua Menteri, Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Haji Noor di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah, Kota Kinabalu.

“Sebagai sebahagian daripada parti pemerintah, kita akan berusaha membantu kerajaan negeri Sabah dalam memastikan usaha-usaha kerajaan membantu rakyat khususnya dalam suasana pandemik Covid-19 sekarang mencapai tahap yang terbaik,” jelasnya.

Katanya, ia termasuklah menyampaikan agenda kerajaan negeri berkenaan kempen vaksinasi, Pelan Pemulihan Negara dan usaha-usaha yang dibuat oleh kerajaan bagi membendung Covid-19.

“Pertemuan dengan rakyat mengikut  SOP yang ditetapkan juga akan diadakan agar dasar-dasar ini dan usaha-usaha yang dibuat kerajaan negeri sampai kepada rakyat,”tambahnya.

Beliau turut merakamkan ucapan terima kasih kepada pihak Ketua Menteri yang mengalu-alukan kunjungan mereka sekaligus memberi perhatian dan mendengar pandangan Pemuda PAS demi kebaikan anak-anak muda Sabah.

Hadir sama dalam pertemuan tersebut ialah pimpinan tertinggi DPPNS iaitu Timbalan Ketua Pemuda Ustaz Salman Amin, Naib Ketua Pemuda Hendri Hamsah dan Setiausaha Asmaidi Asbie.

scroll to top