Kumpulan Andamy Sumbang Peralatan Kemudahan PPV COVID-19 Dewan Hakka

SUMBANGAN ... Tony Liew (tiga kiri) menyerahkan sumbangan dari Kumpulan Andamy kepada pihak Jabatan Kesihatan Sandakan sambil diperhatikan oleh Harun (empat kiri).

Oleh YUSOP TEPPO

SANDAKAN: Kumpulan Andamy menyumbangkan 5 kerusi roda, alat tulis dan almari plastik kepada Jabatan Kesihatan Sandakan untuk digunakan oleh pasukan perubatan barisan hadapan di Pusat Pemberian Vaksin COVID-19, Dewan Hakka Sandakan.

Pengarah Urusan Kumpulan Andamy telah mengarahkan anaknya,  Tony Liew Jam  Hou bagi mewakili dirinya untuk menyampaikan sumbangan berkenaan kepada pegawai bertugas Jabatan Kesihatan Sandakan di pusat itu yang turut disaksikan oleh Timbalan Presiden Majlis Perbandaran Sandakan, Harun Ariffin.

KERUSI RODA … Tony Liew (kiri) menyerahkan kerusi roda untuk kegunaan warga emas di Pusat Pemberian Vaksin COVID-19 di Dewan Hakka kepada wakil Jabatan Kesihatan Sandakan dengan disaksikan oleh Harun.

Tony Liew ketika ditanya pemberita memberitahu, sumbangan itu diharap dapat memberi kemudahan kepada warga tua yang datang ke Pusat Pemberian Vaksin COVID-19 di Dewan Hakka bagi digunakan memasuki dewan untuk menerima vaksin dengan lebih lancar dan selamat.

Beliau berharap agar komitmen dan usaha yang dilakukan oleh Kumpulan Andamy ini dapat mendukung dan menyokong kakitanga  perubatan di beriasan hadapan memerangi wabak ini, agar pusat-pusat vaksinasi di Sandakan dapat berjalan dengan lancar dan lebih ramai orang mendapat vaksin.

scroll to top