MIC Sabah Hulur Sumbangan Kepada Yang Terjejas Akibat Pandemik COVID-19

SUMBANGAN…Peer bersama Datuk Hamsan Awang Supain mengagihkan bakul makanan 'MIC UTAVI'.

SANDAKAN: Di tengah pandemik Covid-19 yang melanda negara, MIC Negeri Sabah tidak ketinggalan memberikan sumbangan dan bantuan kepada mereka yang terjejas dan memerlukan perhatian.

MIC Negeri Sabah diketuai Pengerusinya, Peer Muhamad Abdul Kadir sempat mejelajah Pantai Timur Sabah untuk menyampaikan bantuan.

Ketika  berada di Sandakan, Peer Muhamad  bersama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Sibuga merangkap Pembantu Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan, Datuk Haji Mohamad Hamsan Awang Supain menyampaikan bantuan bakul barangan runcit ‘MIC UTAVI’ kepada 100 keluarga di Kampung Tinosan yang terkesan akibat pandemik Covid-19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

BERI BANTUAN…Rombongan MIC Sabah memberikan bantuan kepada masyarakat yang terkesan.

Beliau mengucapkan jutaan terima kasih kepada ahli perniagaan, Datuk Md Afendi Hamdan, pemilik Hotel Elopura, Tuan Mohan atas sumbangan dan MIC bahagian Sandakan atas kerjasama menjayakan usaha murni ini.

Beliau turut menyampaikan 35 bakul barangan keperluan masakan kepada golongan B40 sekitar bandar Sandakan di Hotel D’ Elopura.

Sumbangan ini dihulurkan oleh Bumi Logistics bersama MIC Bahagian Sandakan.

Dalam pada itu Peer Muhamad menyatakan penghargaan atas keprihatinan Presiden Parti MIC Kebangsaan, Tan Sri SA Vickneswaran yang turut membantu golongan Migration Fund Board yang masih terpinggir sejak tahun 60-an.

PRIHATIN…Peer Muhamad mengetuai MIC Sabah mengesan golongan migran India yang menetap di luar bandar.

Turut menerima bantuan ialah Krishnan A/L Munisamy , berasal dari Kedah yang kini menetap di ladang Sabahan 3, Lahad Datu.

Dalam lawatan itu, Peer Muhamad diiringi  Setiausaha, Pegawai Penerangan MIC Negeri Sabah dengan bantuan barangan keperluan oleh Ketua Bahagian Silam, Lahad Datu.

scroll to top