PBNS Serah Sumbangan Untuk Tabung Kemanusiaan Palestin

SERAH SUMBANGAN…Haji Salman Nurillah menyerahkan sumbangan kepada DSP Lajim

Oleh ABD NADDIN SHAIDDIN

KOTA KINABALU:  Penderitaan rakyat Palestin yang terus berhadapan dengan kezaliman dan penindasan rejim zionis Israel terus mendapat perhatian rakyat Malaysia di Sabah meskipun mereka juga berhadapan kekangan ekonomi akibat pandemik Covid-19.

Sambutan yang diberikan untuk Tabung Kemanusiaan Palestin amat menggalakkan sebagai bukti keprihatinan rakyat dan simpati terhadap nasib rakyat Palestin.

Tabung Kemanusian Palestin dilancarkan  oleh Menteri Tugas-Tugas Khas, Datuk Haji Mohd Arifin Mohd Arif yan mewakili Ketua Menteri, Datuk Haji Hajiji Haji Noor di Sabah International Convention Centre (SICC) pada  21 Mei lepas.

Antara yang memberi sumbangan ialah Perbadanan Baitulmal Negeri Sabah (PBNS) yang menyumbangkan RM5,000 manakala warga PBNS juga turut menyumbang RM920 hasil kutipan di kalangan staf.

Sumbangan itu disampaikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PBNS, Haji Salman Nurillah kepada Presiden  Pertubuhan Kebajikan Islam Sabah (PERKIS), Datuk Seri Panglima Haji Lajim Haji Ukin merangkap Pengerusi Eksekutif Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM).

Turut hadir, Datuk Ahmad Bin Lakim, Timbalan Presiden ll merangkap Pengerusi Pelaksana Tabung Kemanusiaan Palestin, juga salah seorang panel Penasihat Syariah AIM.

scroll to top