SEDCO Sumbang RM8,000 Kepada Tabung Makanan

SUMBANGAN ... Arsit (dua dari kanan) menyampaikan bakul makanan kepada penerima yang hadir.

KOTA KINABALU: Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sabah (SEDCO) menyumbang RM8,000 kepada Tabung Makanan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) sekitar daerah ini.

Timbalan Pengerusinya, Datuk Dr. Arsit Sedi berkata, sumbangan tersebut akan diagihkan kepada masyarakat melalui gabungan NGO Kota Kinabalu bagi mengurus selia agihan bakul makanan tersebut.

“Rakyat yang terkesan akibat pandemik Covid-19 dan memerlukan bantuan makanan, dialu-alukan mendaftarkan nama kepada sekretariat NGO berdekatan bagi memudahkan pihak kita memberikan bantuan makanan kepada.

MESRA … Arsit (kiri) menyantuni penderma darah.

“Ini merupakan tanggungjawab kita dan saya menyeru kepada masyarakat di luar sana yang terkesan pandemik untuk segera mendaftar agar kita tahu kesusahan yang mereka alami dan kita bantu,” katanya ketika ditemui media di Anjung Selera Tanjung Lipat dekat Likas, pada Selasa.

Menurut Pengurus Besar Kumpulan SEDCO Datuk Pg Saifuddin Pg Tahir, walaupun dalam kekangan pandemik namun sambutan masyarakat yang hadir menderma darah sangat menggalakkan dengan pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ketat.

SAMPAIKAN … Arsit (empat dari kiri) menyaksikan pemberian replika cek dari wakil NGO kepada Pg Saifuddin (dua dari kanan).

Turut diadakan, kempen derma darah  bersama pihak KKM selama dua hari bermula semalam yang menyasarkan 100 pain darah.

Hadir sama menjayakan program berkenaan ialah Pengerusi Gabungan NGO Kota Kinabalu, Syed Hussin Habib Omar serta wakil-wakil NGO yang memberi sumbangan.-Penerangan.

scroll to top