Tambah Jumlah Dos Vaksin di Kawasan Luar Bandar

TAKLIMAT ... Harun (kiri) ketika menyampaikan taklimat ringkas mengenai vaksin.

LAHAD DATU: Jumlah dos vaksin yang diperuntukkan bagi kawasan luar bandar perlu ditambah bagi menampung permintaan suntikan yang semakin menggalakkan.

PPM SEGAMA … Mizma ketika bercakap kepada media.

Pemimpin Pembangunan Masyarakat N.61 Segama, Mizma Appehdullah berkata, hal ini dapat dilihat apabila jumlah dos vaksin yang dibawa pihak kesihatan tidak mencukupi bagi masyarakat yang hadir bagi mendapatkan vaksin dalam Program Outreach Covid Immunisation Task Force (CITF).

“Perkara ini perlu diberikan perhatian oleh pihak kerajaan agar jumlah bekalan dapat ditingkatkan bagi memudahkan orang ramai menerima suntikan vaksin.

“Selain itu, Pusat Pemberian Vaksin (PPV) juga perlu ditambah di kawasan luar bandar agar penduduk kampung tidak terbeban dengan kos sekiranya turun ke bandar,” katanya ketika ditemui media dalam Program Outreach CITF di SK Tawayari, hari ini (Sabtu).

BANTU … Anggota APM membantu warga emas yang datang bagi mendapatkan suntikan vaksin.

Program tersebut diselaraskan Jabatan Penerangan Daerah Lahad Datu dan Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat N.61 Segama dengan peruntukan 300 dos pertama vaksin Covid-19 jenis Pfizer.

Hadir sama, Timbalan Pengarah Penerangan Sabah, Harun Maddasa, Pegawai Kesihatan Kawasan Lahad Datu, Dr Amirul Hisham dan Pegawai Penerangan Daerah, Hendry Nurdin.-Penerangan.

scroll to top