USNO Kota Belud Terus Jalankan Program Kemasyarakatan

RINGANKAN BEBAN…Majlis penyampaian sumbangan di Kamppung Tawadakan Kota Belud.

Oleh ABD NADDIN HAJI SHAIDDIN

KOTA BELUD: Pertubuhan Kebangsaan Sabah Bersatu (USNO) Bahagian Kota Belud terus menjalankan program kemasyarakatan bagi membantu rakyat yang terjejas akibat pandemik Covid-19 di beberapa kampung di daerah itu.

Program yang diketuai Naib Presiden, Datuk Hamzah Sundang yang juga Ketua Bahagian USNO Kota Belud dijalankan di Kampung Nahaba, Kampung Tegudon dan Kampung Tawadakan yang terjejas akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sebanyak 209 orang menerima sumbangan sekampit beras setiap satu keluarga di Kampung Nahaba manakala 91 kampit beras disumbangkan kepada penduduk di Kampung Tegudon.

Di Kampung Tawadakan yang dikenakan perintah PKPD, sebanyak 64 menerima bakul makanan yang diwakili oleh wakil penerima Mohd Azlan Parsat , Ketua Cawangan Usno dan Pengerusi MPKK, Haji Jamri Asoi.

Sumbangan daripada Presiden USNO, Tan Sri Pandikar Amin Haji Mulia itu disampikan oleh Naib Presiden, Datuk Hamzah Sundang.

SUMBANGAN BERAS…Hamzah menyampaikan sumbangan beras di Kampung Tegudon Kota Belud.

Hadir sama dalam majlis itu ialah Ketua Wanita Usno, Siti Khairiah Sh Mohd, Setiuasaha Bahagian Datu Asal Datu Haji Arifin, Ketua Penerangan Parsat Ekong, Bendahari Pemuda, Mohd Syazlie Nanti Abdullah, Ahli-ahli jawatankuasa Bahagian dan ketua cawangan Usno di Kawasan Tempasuk.

Program yang dijalankan itu mematuhi SOP yang dikuatkuasakan untuk membendung gejala penularan Pandemik Covid-19.

scroll to top