Olimpik: Peng Soon-Liu Ying Harap Tamatkan Kemarau Emas Di Tokyo

Mix Double - Chan Peong Soon/ Goh Lin Ying in action during 18th Asian Games 2018 on 24 August 2018 at GBK, Jakarta. photo by Khairul Izmi / www.asiana.my

KUALA LUMPUR: Beregu campuran profesional negara Chan Peng Soon-Goh Liu Ying berazam mengakhiri penantian kilauan emas di Sukan Olimpik Tokyo 2020 yang dijadual membuka tiranya 23 Julai ini.

Liu Ying bertekad untuk membanggakan negara sekiranya dapat memenangi pingat emas sulung pada penampilan ketiga gandingan itu di Olimpik selepas London 2012 dan Rio 2016.

Pemenang pingat perak pada edisi di Rio 2016 itu selamat tiba di Tokyo semalam.

“Memenangi emas dalam Sukan Olimpik akan memberi kegembiraan tidak terhingga sepanjang karier saya dan tidak mampu bertahan selama ini tanpa sokongan berterusan daripada seluruh peminat yang menaruh kepercayaan kepada kami,” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan oleh penajanya, Yobick, hari ini.

Dalam pada itu, Peng Soon berkata mereka akan menampilkan persembahan terbaik setiap kali turun ke gelanggang di Musashino Forest Sport Plaza located di Chōfu, Tokyo.

Yobick adalah jenama minuman berasaskan yogurt keluaran Jepun.

Gandingan tersebut menjadi duta produk Yogurt sejak 2019.

Di Tokyo, Peng Soon-Liu Ying diundi dalam Kumpulan D bersama gandingan China, Wang Yilyu-Huang Dongping; Tang Chun Man-Yse Ying Suet (Hong Kong) dan Mark Lamsfuss-Isabel Herttrich dari Jerman.-Bernama.

scroll to top