Jelajah Ramadan RTM santuni golongan memerlukan

FLAG OFF...Shahelmey membuat flag off atau pelepasan konvoi Jelajah Ramadan RTM 1444H/2023M.

KOTA KINABALU : Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM) Sabah terus menyantuni golongan yang memerlukan menerusi Program Jelajah Ramadan RTM.

Timbalan Ketua Menteri III, Datuk Ir. Shahelmey Yahya berkata, tidak sekadar menumpukan perkhidmatan selaku agensi penyiaran negara, RTM juga sentiasa berusaha dalam menunaikan tanggungjawab sosial korporat terhadap masyarakat.

“Kerajaan negeri amat menghargai kesungguhan RTM yang sentiasa komited dan istiqomah dalam menunaikan tanggungjawab sosial korporat terhadap masyarakat menerusi pelbagai pendekatan.

“Keprihatinan serta komitmen seumpama ini seharusnya dicontohi oleh jabatan dan agensi lain dan ia wajar diteruskan selaras Hala Tuju Sabah Maju Jaya dan Malaysia Madani.

“Semoga jelajah ini dapat memperluaskan sasaran masyarakat dan lokasi tumpuan jelajah pada masa akan datang serta mendapat lebih banyak kerjasama strategik daripada pelbagai pihak,” katanya semasa berucap pada Majlis Pelancaran Program Jelajah Ramadan RTM 1444h/2023M di sini, pada Jumaat.

Sementara itu, Pengarah Program Radio, Nor’ain Bakari ketika menyampaikan teks ucapan Ketua Pengarah Penyiaran, Suhaimi Sulaiman berkata RTM Sabah buat julung kalinya terpilih sebagai lokasi pelancaran program berkenaan yang akan merintis laluan ke 77 masjid seluruh negara sepanjang Ramadan ini.

Shahelmey (lima dari kanan) bergambar kenangan bersama semua penaja dan rakan strategik Jelajah Ramadan RTM 1444h/2023M.

Menurutnya, sebanyak 11 masjid dan surau di Sabah akan terlibat dalam lokasi jelajah tersebut iaitu masing-masing tiga masjid di sekitar Kota Kinabalu, Tawau dan Sandakan serta dua masjid di sekitar Keningau.

Tambah beliau, pada tahun ini, antara masjid dan surau yang akan dijelajah menerusi Stesen Radio SABAHfm, TAWAUfm, SANDAKANfm dan KENINGAUfm ialah Masjid Al-Aqsa Kampung Kobuni Kionsom Inanam, Kota Kinabalu, Masjid Al-Falah Kampung Membalua, Tawau, Masjid Daerah Sandakan dan Surau Al-Qayyum Kampung Limbawan, Keningau.-PENERANGAN.

scroll to top