Kabin Belakang Kenderaan Pacuan Empat Roda Terbakar

SUDAH PADAM: Kabin belakang kenderaan pacuan empat roda terbabit terbakar 1 peratus dan kebakaran sudah dipadamkan sebelum ketibaan bomba.

Oleh MARIAYATI MURSIDI

SEMPORNA: Sebuah kenderaan pacuan empat roda terbakar di bahagian kabin belakang dalam kejadian di sebuah rumah di Taman Hatib, di sini kelmarin.

Bagaimanapun, kebakaran sudah dipadamkan oleh pemilik kenderaan menggunakan alat pemadam api sebelum ketibaan pasukan bomba di tempat kejadian.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira jam 5.44 petang.

Pasukan Bomba dan Penyelamat (BBP) Semporna dengan keanggotaan seramai enam anggota dan pegawai bersama jentera dikerahkan ke lokasi kejadian.

Sebaik tiba mendapati kebakaran melibatkan 1 peratus bahagian kabin belakang sebuah kenderaan pacuan empat roda dan sudah dipadamkan oleh pemilik kenderaan menggunakan alat pemadam api sebelum ketibaan pasukan bomba.

Tiada mangsa dilaporkan terlibat dalam kejadian itu, dan pasukan bomba membuat pemeriksaan untuk memastikan tiada lagi kemerbahayan lain.

Operasi terkawal pada jam 6.07 petang dan tamat seminit kemudian.

scroll to top